Διαγωνισμοί στο Facebook & Εφαρμογές

διαφωνισμοί facebook

Oι διαγωνισμοί στο Facebook έχουν πολλά οφέλη για μία σελίδα, όπως και οι εφαρμογές και για αυτό θα πρέπει να αποτελούν μέρος του πλάνου μας.

#we_all_love_contests

 

1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Oι διαγωνισμοί στο Facebook είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Από τις πιο μικρές εταιρίες μέχρι τις πιο μεγάλες οι διαγωνισμοί αποτελούν βασικό στοιχείο για την προώθησή τους. Ας ξεκαθαρίσουμε ότι οι διαγωνισμοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Στους δωρεάν διαγωνισμούς- που τους στήνουμε σαν απλό post και συνήθως παρακινούμε τους χρήστες να συμμετάσχουν αλληλεπιδρώντας με το post μέσω Like, Comment, Τag ή Share (ή όλων αυτών μαζί)

Στους διαγωνισμούς μέσω εξωτερικής πλατφόρμας που ενσωματώνονται στη Facebook Page μας και έχουν τη μορφή mini site. Αυτοί οι διαγωνισμοί εμφανίζονται σε ξεχωριστό tab στη σελίδα και μας δίνουν πολλές επιλογές, με βασικότερη τη συλλογή των στοιχείων επικοινωνίας των συμμετεχόντων (όνομα, τηλέφωνο, emails, περιοχή).

 


4 ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕΣΩ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ:

Αύξηση της αλληλεπίδρασης και τη δέσμευσης του κόσμου με τη σελίδα.

Ακόμη, οι καταναλωτές εκτιμούν ιδιαίτερα να ενδιαφέρονται γι αυτούς οι εταιρίες και να τους προσφέρουν δώρα. Έτσι ένας διαγωνισμός θα φέρει στη σελίδα περισσότερο κόσμο και likes και θα βελτιώσει την εικόνα του προφίλ της εταιρίας!


Συγκέντρωση στοιχείων και στατιστικών για το κοινό που μας ενδιαφέρει

Οι διαγωνισμοί μέσω πλατφόρμας μας επιτρέπουν να εξατομικεύουμε το περιεχόμενο και τα στοιχεία που θέλουμε να συλλέξουμε από τους συμμετέχοντες. Για παράδειγμα για να ολοκληρωθεί η συμμετοχή τους μπορούμε να ορίσουμε σαν υποχρεωτικά πεδία την καταχώρηση της οικογενειάκής τους κατάστασης, τόπου κατοικίας, μορφωτικού επιπέδου κα.

 

Συλλογή emails για τη βάση δεδομένων μας

Ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα. Με κάθε διαγωνισμό μπορούμε να συλλέξουμε τα emails των συμμετεχόντων που θα αποτέλεσουν τη βάση δεδομένων μας για να στέλνουμε newsletters!

 

Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να γνωρίσει την εταιρία μας και τα προϊόντα της.

Ένας διαγωνισμός μπορεί να είναι πολύ πιο δημιουργικός και να απαιτεί τη συμμετοχή του κόσμου από ένα απλό «Κάντε like και μπείτε στην κλήρωση». Αν θέλουμε ο κόσμος να έρθει σε επαφή με την εταιρία μας και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της μπορούμε να τους ζητήσουμε να συμμετέχουν με κάποια ενέργεια για να πάρουν μέρος. Πχ Ανεβάστε μία φωτογραφία με το χ προϊόν της εταιρίας μας, βρείτε το μυστικό συσταστικό στη συσκευασία μας, γυρίστε ένα βίντεο που να περιγράφετε τους λόγους που αγαπάτε το προϊόν μας κλπ.

Όσο πιο μεγάλο το έπαθλο, τόσο περισσότεροι θα θέλουν να πάρουν μέρος!


Τι είναι οι εφαρμογές στο facebook και τι μας προσφέρουν

Oι εφαρμογές (apps) είναι εξατομικευμένες σελίδες που ενσωματώνονται στη Facebook Page σας και λειτουργούν σα μίνι site. Οι εφαρμογές διαμορφώνονται μέσω εξωτερικής πλατφόρμας και σας δίνουν τη δυνατότητα να προβάλετε την εταιρία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μία εφαρμογή μπορεί να περιλαμβάνει:


• Μία φόρμα επικοινωνίας για να σας στέλνουν οι χρήστες μήνυμα και να έρχεται απευθείας στο email σας


• Την παρουσίαση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας με τον τρόπο και το στυλ που παρουσιάζονται στο site σας


• Έναν διαγωνισμό που στήνετε για να αυξήσετε τα likes της σελίδας σας και να συγκεντρώσετε τα emails των συμμετεχόντων.


• Όλες τις προσφορές της εταιρίας σας


Ακόμη μία εφαρμογή μπορεί να περιλαμβάνει τη δυνατότητα να μετράει τους fans με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη σελίδα σας και να τους επιβραβεύει κάθε μήνα, είτε ως FAN OF THE MONTH, είτε με κάποιο δώρο που θα έχετε ορίσει.


Τέλος, αν δεν έχετε ιστοσελίδα ή eshop και έχετε Facebook Page η χρήση εφαρμογών μπορεί να καλύψει αυτό το κενό, δημιουργώντας ένα μίνι site εντός της Facebook Page ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για online αγορές των προϊόντων σας μέσω Facebook!

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ FACEBOOK
Back to Top