Τι είναι το My Activity page της Google;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το My Activity page της Google

 

 

google greece

Τι ξέρει η Google για εσένα; Τα πάντα

Η Google μας έχει παρουσιάσει μια καινούρια πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων (data dashboard) η οποία ονομάζεται “my activity page”, στην οποία μπορείς να δεις κάθε δεδομένο το οποίο έχει συλλέξει η Google  για εσένα για τη τελευταία 20ετία. Ειδικότερα εάν χρησιμοποιείς αρκετά συχνά τα διάφορα προϊόντα που έχει η Google, όπως το Android, Gmail, Drive, Google Maps, το YouTube είτε εάν κάνετε κάποια αναζήτηση στο Google Search. Αλλά υπάρχουν μερικά ακόμα καλά νέα, στο περίπου.  Κάθε ιστοσελίδα που έχει επισκεφθεί, κάθε εικόνα την οποία έχεις δει και οτιδήποτε έχεις ψάξει στο Google Search!

Από τη μία είναι τρομαχτικό. Από την άλλη όμως είναι και πολύ χρήσιμο, καθώς ξέρουμε πως από τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που έχει μαζέψει για εσένα, ότι η πληροφορία είναι δύναμη. Από τη σελίδα My Activity εκτός από το να δεις τι παρακολουθεί η Google για εσένα, μπορείς επίσης να διαγράψεις δεδομένα αλλά και να αποτρέψεις μελλοντική συλλογή κάποιων δεδομένων.

 

Τι είναι το My Activity page;

google my activity page

 

Το My Activity page, είναι μια πλατφόρμα στην οποία μπορείς να δεις όλες τις χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες έχει συλλέξει η Google σχετικά με εσένα κατά τη διάρκεια των χρόνων. Μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα πηγαίνοντας στο myactivity.google.com (θα χρειαστεί να μπεις στο λογαριασμό σου). Στη My Activity page, θα δεις τις ενέργειες σου από διάφορα προϊόντα της Google, όπως το Google Search, Image Search, Χάρτες, Play, Shopping, YouTube ακόμα και του Help – ναι καλά κατάλαβες, κάθε φορά που ψάχνεις σε κάποιο Help page, η Google καταγράφει την επίσκεψή σου.

Από μόνο του το My Activity page σου παρουσιάζει τα δεδομένα σαν το timeline του Facebook. Μπορείς να επιλέξεις να δεις κάθε ξεχωριστό αντικείμενο απλά κάνοντας κλικ στο μενού (τις τρείς γραμμές) στη πάνω δεξιά γωνία και μετά πατώντας στο Item view. Δίπλα στη κάθε δέσμη δραστηριοτήτων ή αντικειμένου θα δεις τρείς κάθετες κουκκίδες. Κάνοντας κλικ σε αυτές θα βγει ένα μενού όπου μπορείς να διαλέξεις να δεις τις λεπτομέρειες είτε να διαγράψεις τη δραστηριότητά σου.

 

Τι διαφορά έχει όμως από το «Web History tool» ;

 

Το Web History tool της Google σε ανακατευθύνει στο  My Activity page – οπότε δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους πια. Αλλά η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δυο είναι ότι το My Activity page σου δείχνει τη δραστηριότητά σου μέσα από σχεδόν όλα τα προϊόντα της Google και όχι μόνο από το Google Search, αλλά σου δείχνει και από το Image Search και το Video Search.

 

 

 

Πως χρησιμοποιεί η Google αυτά τα δεδομένα;

 

google data

 

Η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα σου με δυο βασικούς τρόπους: Για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της για το ευρύ κοινό (πχ. χρησιμοποιεί τα δεδομένα της θέσης του κινητού σου ώστε να  πληροφορηθεί για τη κίνηση του δρόμου) και για να σου δώσει μια καλύτερη προσωπική εμπειρία (όπως να σου συμπληρώνει αυτόματα και καλύτερα αυτά που ψάχνεις στο Google Search). Μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το πως η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα σου στο Privacy page.

 

Το My Activity page παρουσιάζει όλα τα δεδομένα που η Google έχει συλλέξει για εμένα;

google eyes of my activity page

 

ΟΧΙ. Το My Activity page παρουσιάζει δεδομένα από πολλά προϊόντα της Google αλλά όχι από όλα! Μπορείς όμως να βρεις ακόμα περισσότερα δεδομένα που έχει μαζέψει για εσένα η Google, πηγαίνοντας στο My Activity page κάνοντας κλικ στο πάνω αριστερά μενού και μετά πατώντας στο Other Google activity. Αυτή η σελίδα θα σε πάει σε ακόμα περισσότερες πληροφορίες τις οποίες παρακολουθεί η Google για εσένα όπως το ιστορικό σου στο Google Maps, πληροφορίες όπως τις επαφές σου, το ημερολόγιό σου και για διάφορες εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιείς: το Sound Search ιστορικό σου στο Google Play και τέλος ακόμα και σε πόσα YouTube βίντεο έχεις πατήσει ότι δεν ενδιαφέρεσαι.

 

Τι μπορώ να διαγράψω;

 

delete my activity page google 

Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να διαγράψεις τα πάντα από το My Activity page! Επειδή η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα σου για να προσαρμόσει την εμπειρία σου στη Google, ίσως να δεις κάποια πτώση στην ευχρηστία σε κάποιες υπηρεσίες της Google εάν διαγράψεις ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς σου.

 

  • Για να διαγράψεις ξεχωριστά αντικείμενα από το My Activity page σου, βρες το συγκεκριμένο αντικείμενο και κάνε κλικ στις τρείς κουκίδες στα δεξιά του και επέλεξε το Delete. (Η διαγραφή μπορεί να γίνει και για ξεχωριστές ημέρες.)
  • Για να διαγράψεις όλες τις δραστηριότητές σου από μια συγκεκριμένη ημέρα, τη περασμένη εβδομάδα, το περασμένο μήνα ή κάποιες συγκεκριμένες μέρες, κάνε κλικ στο μενού στο πάνω αριστερά μέρος του My Activity page και πάτησε Delete activity by. Σε αυτή τη σελίδα μπορείς να επιλέξεις να διαγράψεις τη δραστηριότητά σου από σήμερα, εχθές, τις τελευταίες 7 ημέρες, τις τελευταίες 30 ημέρες ή από πάντα. Μπορείς επίσης να διαλέξεις ανάμεσα σε δικές σου συγκεκριμένες μέρες επιλέγοντας Custom και βάζοντας τις δυο ημερομηνίες στα After και Before πεδία.
  • Για να διαγράψεις τη δραστηριότητά σου από κάποιο προϊόν της Google, όπως το YouTube ή το Image Search, πήγαινε στο My Activity page και κάνε κλικ στο Filter by date & product κάτω από το Search box. Επέλεξε το προϊόν είτε τα προϊόντα  από τα οποία θέλεις να διαγράψεις τη δραστηριότητά σου και πάτα το κουμπί αναζήτησης. Έπειτα, κάνε κλικ στις τρείς κουκίδες δίπλα στο Search box  και επέλεξε το Delete results.
  • Για να διαγράψεις τη δραστηριότητά σου σχετικά με το πληκτρολόγιο ή με τους όρους που μπορεί να έχεις ψάξει, πήγαινε στο My Activity page και ψάξε για τον όρο στο Search box και μετά κάνε κλικ στο κουμπί αναζήτησης. Τέλος κάνε κλικ στις τρείς κουκίδες στα δεξιά του Search box και επέλεξε τη διαγραφή.

 

Θέλω να διαγράψω τα πάντα!

delete everything in google my activity page

Μπορείς! Στο My Activity page, κάνε κλικ στο μενού με τις τρείς μπάρες και επέλεξε το Delete activity by. Κάτω από το Delete by date, κάνε κλικ στην ημερομηνία και επέλεξε το All time από το μενού. Τέλος επέλεξε διαγραφή.

 

Πως σταματάω τη Google να μαζεύει τα δεδομένα μου εξαρχής;

Η Google είναι αρκετά ευγενική και σου δίνει κάποια δικαιώματα στις ρυθμίσεις μέσα στο  My Activity page. Κάνε κλικ στο μενού που βρίσκετε πάνω στη αριστερά γωνία και επέλεξε το Activity controls για να δεις τι είδους δραστηριότητες επιτρέπεις στη Google να παρακολουθεί. Εδώ θα βρεις  ενότητες τη διαδικτυακή δραστηριότητά σου, όπως και τη δραστηριότητά σου στις εφαρμογές, το ιστορικό της τοποθεσίας σου, πληροφορίες για τις συσκευές σου,  για τη δραστηριότητά σου που έχει να κάνει σχέση με τη φωνή και τον ήχο, το YouTube ιστορικό αναζητήσεών σου και το YouTube ιστορικό παρακολούθησης σου. Δίπλα σε κάθε ενότητα θα δεις ένα κουμπί on/off με το οποίο μπορείς να ελέγξεις το τι θέλεις η Google να παρακολουθεί. Τέλος μπορείς να πατήσεις στο Manage Activity για να πας στη δραστηριότητα του συγκεκριμένου προϊόντος

 

Φυσικά ο μόνος τρόπος ώστε η  Google να μην αποθηκεύει με κανένα τρόπο τα δεδομένα σου, είναι να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς τα προϊόντα της!

Posted on 14/09/2016 in All Post, social media

Back to Top