5 μη προφανείς τρόποι για να βελτιώσετε την εταιρική σελίδα σας στο LinkedIn
Η σελίδα της εταιρείας σας στο LinkedIn είναι προφανώς κάτι πολύ σημαντικό για την επιχείρηση σας καθώς εκτός από την ιστοσελίδα σας είναι ένα σημείο στο οποίο μπορείτε να αναδείξετε τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας στο ευρύ κοινό, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείτε μια κοινότητα, περαιτέρω διασύνδεση με τους ακόλουθους σας αλλά και διευκολύνετε όποιον αναζητά πληροφορίες για σας.
Εάν αντιμετωπίζετε τη Linkedin σελίδα της επιχείρησης σας, ως ένα δυναμικό εργαλείο μάρκετινγκ (και όχι ως μια στατική σελίδα) μπορείτε πραγματικά να οικοδομήσετε τη φήμη του brand σας.
Μερικά βασικά βήματα για ορθή διαχείριση της σελίδας σας είναι τα εξής:
Συχνή κοινοποίηση περιεχομένου, περίπου 3-4 φορές την ημέρα
Πλούσια, εντυπωσιακά γραφικά
Θέτετε ερωτήσεις, οι οποίες θα ενθαρρύνουν τα σχόλια
Αλληλεπιδράστε με τους χρήστες σας στα σχόλια
Στοχεύστε κάθε ενημέρωση σας στο σχετικό κοινό, ώστε να προσφέρετε εξατομικευμένο περιεχόμενο ανάλογα και με τη θεματική
Αν σας ενδιαφέρει μια απλή χρήση της σελίδας και μόλις ξεκινάτε, οι παραπάνω συμβουλές αλλά και μια επίσκεψη στις «LinkedIn Company Page Best Practices» θα σας είναι αρκετά.
Αν όμως η σελίδα σας είναι ήδη σε λειτουργία, μπορείτε να ανατρέξτε στο «LinkedIn Company Pages Playbook» και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήστε τις πέντε -μη προφανείς- συμβουλές που ακολουθούν, για να κερδίσετε την προσοχή του κοινού και να ενθαρρύνετε τους οπαδούς σας να αλληλεπιδράσουν με τη σελίδας σας.
Χρησιμοποιήστε Rich Media
Πριν από μερικά χρόνια, η Lila King του HLN είπε: «Κινούμαστε από ένα στυλ επικοινωνίας βασισμένο εξ ολοκλήρου σε κείμενο σε ένα στυλ εντελώς οπτικό». Αν και η κυριαρχία του κειμένου ακόμη καλά κρατεί, καλά θα κάνουμε να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι ακόμη και το καλύτερο copy με τον πιο ευφάνταστο και πιασάρικο τίτλο δε θα μπορέσει σε λίγο καιρό να ανταγωνιστεί με ένα απλά καλό βίντεο.
Τώρα πια το Linkedin μας δίνει τη δυνατότητα κοινοποίησης βίντεο, έτσι είναι στο χέρι σας να ανεβάζετε oπτικοακουστικό περιεχόμενο, το οποίο θα τραβάει το μάτι των ακολούθων σας, ενώ θα περνάει το μήνυμα που θέλετε με πιο εύκολο τρόπο.
Ταυτόχρονα, μπορείτε να κάνετε τη σελίδα της εταιρείας σας ελκυστική, προσθέτοντας ελκυστικές και καθαρές εικόνες σε όλες τις ενημερώσεις σας. Η συνιστώμενη διάσταση των εικόνων σας είναι 1200×627, τόσο για το διαφημιστικό περιεχόμενο όσο και για τις οργανικές ενημερώσεις. Μπορείτε να εξερευνήσετε τις επιλογές σας, με εικόνες από δική σας βιβλιοθήκη ή να δημιουργήσετε γραφικά με τη βοήθεια ιστοτόπων, όπως το Canva και το Pixlr.
Για να προσθέσετε περισσότερο ενδιαφέρον στην όψη της σελίδας σας δημιουργήστε μια εντυπωσιακή cover image και ανανεώστε την τουλάχιστον κάθε έξι μήνες.
Σκεφτείτε την εικόνα του cover σας – ως επέκταση του brand σας – μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να επισημάνετε διαφορετικές υπηρεσίες της εταιρίας σας, να προωθήσετε επερχόμενες εκδηλώσεις ή να ανακοινώσετε εποχιακές εκστρατείες.
Κρατήστε τις ενημερώσεις σας σύντομες και ενδιαφέρουσες!
Έχετε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να προσελκύσετε τους ακόλουθους σας και να κάνουν κλικ σε μια ενημέρωση σας. Για αυτό, γίνετε όσο πιο απλοί γίνεται, πείτε στο ακροατήριό σας τι ακριβώς του προσφέρετε σε όσο το δυνατόν λιγότερους χαρακτήρες. Συνιστούμε 150 ή και λιγότερους.
Χρησιμοποιήστε αυτούς τους χαρακτήρες σωστά και σκεφτείτε τα post σας πριν τα δημιουργήσετε. Ρωτήστε μια ερώτηση που προκαλεί σκέψη και engagemenet, αναδείξτε ένα χαρακτηριστικό σας που οι πελάτες σας δε γνωρίζουν ή δημιουργήστε ακόμη και πεδίο για… μια μικρή διαμάχη και, βασικά, κάντε το επί του προσωπικού. Καλέστε το ακροατήριό σας σε προσωπικό τόνο, δηλ. «Marketers, νομίζετε ότι το VR πρόκειται να είναι κάτι; Είναι ήδη;»κοκ.
Χρησιμοποιήστε τον κανόνα 4-1-1
Οι περισσότεροι έμποροι είναι εξοικειωμένοι με τον κανόνα 4-1-1. Αφού στη δεκαετία του ’90 ήταν κάτι τόσο διαδεδομένο, όταν ψάχνεις πληροφορίες. Στην πραγματικότητα ο κανόνας 4-1-1 λέει ότι για κάθε κομμάτι περιεχομένου που μοιράζεστε για τον εαυτό σας (ή την επιχείρηση σας), πρέπει να μοιραστείτε μια ενημέρωση από άλλη πηγή και κυρίως τέσσερα κομμάτια περιεχομένου γραμμένα από άλλους! Αυτός ο κανόνας βοηθά να κρατάτε τη ροή σας στο επίκεντρο των αναγκών του ακροατηρίου σας, αντί να είστε ένας «κράχτης» των προσφορών, προϊόντων και υπηρεσιών σας.
Σύνοψη: μοιραστείτε πολλές χρήσιμες, πολύτιμες αναρτήσεις από τον ιστό και μην περιορίζεστε μόνο στην αυτοπροβολή!
Χρησιμοποιήστε συνδέσμους παρακολούθησης (tracking tags)
Η σελίδα της εταιρείας σας είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ από μόνη της. Μέσα στη σελίδα της επιχείρησης σας θα βρείτε εξελιγμένα εργαλεία ανάλυσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε τη δημοτικότητα και το επίπεδο αλληλεπίδρασης κάθε δημοσίευσης. Αλλά δεν χρειάζεται να σταματήσετε μόνο στο LinkedIn!
Εισαγάγετε το σχετικό κώδικα παρακολούθησης του Linkedin στις σελίδες προορισμού στην ιστοσελίδα σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποδώσετε σωστά την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και να ελέγχετε από που προέρχεται. Στο τέλος, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η Linkedin σελίδα σας αποτελεί σημαντική πηγή εισερχόμενης επισκεψιμότητας κι έτσι να αποφασίσετε να αυξήσετε το διαφημιστικό budget σας. Γιατί όχι!
Μην χρησιμοποιείτε post με links (όχι πάντα)
Eίναι αλήθεια πως τα post με link τείνουν να έχουν 45% υψηλότερη δέσμευση από εκείνα που δεν έχουν. Αλλά έχουμε επίσης δει ότι τα post χωρίς σύνδεσμο μπορεί να έχουν μεγάλη ανταπόκριση – κι αν τα χρησιμοποιείτε με φειδώ, σίγουρα θα ξεχωρίζουν. Οι αναρτήσεις που παρουσιάζουν προκλητικό ή εμπνευσμένο περιεχόμενο τείνουν να έχουν υψηλή αφοσίωση χωρίς κάποια σύνδεση!
Αποκτήστε δημιουργικότητα με το περιεχόμενό σας, εξάλλου η σελίδα της εταιρείας σας λειτουργεί καλύτερα όταν είναι μια δυναμική και οπτικά καλαίσθητη συλλογή πολύτιμου περιεχομένου. Εξερευνήστε τις δυνατότητες και παρακολουθήστε τον αριθμό των οπαδών σας αυξάνεται.